nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Mørbrad med rødkålssalat

1 appelsin

200 g rødkål
½ æble
10 halve valnødder
1 spsk appelsinsaft
2 tsk olivenolie
1-2 tsk akaciehonning

400-450 g kartofler
2 tsk olivenolie

½ svinemørbrad
1 tsk flydende margarine
1 dl hønsebouillon
½ dl appelsinsaft
¼ dl kaffefløde
2 tsk majsstivelse
½-1 tsk sojasauce
½-1 tsk akaciehonning

Appelsinen deles på tværs og kødet skæres ud som ved en grapefrugt. Saften presses derefter ud af de to appelsin halvdele.

Rødkålen snittes og blandes med appelsinstykkerne, æble i terninger og valnødder brækket i mindre stykker. Overhældes med appelsinsaft rørt med olivenolie og akaciehonning og trækker 1-2 timer inden servering.

Kartofler med skræl vaskes grundigt og skæres i 1 cm skiver som vendes i olivenolie i en skål. Kartoflerne fordeles på et stykke bagepapir på en plade, drysses med salt og stilles i ovnen ved 200° i 30 minutter, hvorefter skiverne vendes og står yderligere 10-15 minutter.

Mørbraden brunes i margarine i en gryde og drysses med salt og peber. Bouillon og appelsinsaft tilsættes og kødet steges under låg ved svag varme i 18-20 minutter. Vendes når halvdelen af stegetiden er gået. Kødet tages op og hviler 10 minutter indet det skæres i skiver.

Stegeskyen bringes i kog, kaffefløde udrørt med majsstivelse tilsættes og koges et par minutter, inden sovsen smages til med sojasauce, akaciehonning, salt og peber.

mbr xsvin ovnstegte kartoffelskiver
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.883 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 41 g 24%
Kulhydrat 69 g 41%
Fedt 27 g 35%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin178.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.