nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Sprængt nakkefilet med stuvede grønsager

¾ liter vand
150 g salt
20 g sukker

400 g nakkefilet

3 peberkorn
1 laurbærblad
2 kviste persille
½ tsk timian

400 g kartofler

225 g gulerødder
75 g frosne ærter
2 dl mælk
¾ spsk hvedemel
2 spsk hakket persille

Vand, salt og sukker koges sammen til en lage, som derefter stilles til afkøling.

Kødet lægges i en skål, der passer i størrelse, så kødet kan blive helt dækket. Lagen hældes ved, og skålen stilles i køleskabet i 1 døgn. Kødet vendes efter 12 timer.

Kødet tages op af lagen og koges 1½ time i frisk vand tilsat peberkorn, laurbærblad, persille kviste og timian. Kødet skal være dækket af vandet under kogningen.

Kartoflerne koges 15-20 minutter i vand med salt.

Gulerødderne skæres i 1 cm terninger, koges 5 minutter i vand med salt, hvorefter de afdryppes i en sigte. Mælk og mel rystes sammen i en meljævner, hældes i en gryde og koges under omrøring i 1 minut hvorefter gulerødder og ærter tilsættes og varmes igennem. Stuvningen smages til med salt og hvid peber inden den tilsættes hakket persille.

nak xsvin
Klik for større billede
Energi pr. person: 2.808 kJ Rød smiley
Rød smiley
Protein 47 g 28%
Kulhydrat 57 g 35%
Fedt 27 g 37%
Alkohol 0 g 0%

Vær opmærksom på, at tilberedningen af denne ret skal påbegyndes dagen før.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin183.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.