nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Gule ærter

150 g gule ærter
½ liter vand
½ tsk timian

350 g nakkefilet
½ tsk salt
5 peberkorn

1 porre
2 gulerødder
3 skalotteløg
½ stilk blegselleri

4 dl kogevand

1 skive rugbrød
2 spsk taffel sennep
100 g syltede rødbeder

Ærterne koges i ½ liter vand med timian i 45 minutter, hvorefter ærterne pureres med en stavblender, eller passeres gennem en sigte.

Nakkefileten kommes i en gryde med vand der netop dækker. Salt og peberkorn tilsættes, kødet bringes langsomt i kog og skummes omhyggeligt.

Porre, gulerødder, løg og blegselleri kommes i gryden og koges 20 minutter. Grønsagerne tages så op, skæres i skiver, og stilles til side. Kødet koger videre 1 time, hvorefter det tages op og skæres i skiver.

Kogevand opmåles og blandes med ærtepuréen. De udskårne grønsager tilsættes og varmes.

Serveres med rugbrød, sennep og rødbeder.

nak xsvin suppe
Klik for større billede Klik for større billede
Energi pr. person: 3.331 kJ Grøn smiley
Grøn smiley
Protein 54 g 28%
Kulhydrat 86 g 44%
Fedt 25 g 28%
Alkohol 0 g 0%
Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/svin/svin186.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.