nemme og gennemprøvede opskrifter på mad til to personer

 

Søgning med FreeFind

Kartoffelgratin dauphinois

400 g kartofler
1 fed hvidløg
1 lille løg
1 knsp reven muskatnød
75 g reven emmentaler
¾ dl mælk

Kartofler i tynde skiver lægges lagvis med løgringe, hakket hvidløg og lidt reven emmentaler i et smurt ovnfast fad. Lagene krydres med salt, peber og reven muskatnød. Den resterende emmentaler fordeles øverst. Mælk hældes i fadet, det dækkes med folie, og stilles i ovnen ved 200° i 40 minutter og yderligere 20 minutter uden folie.

kar xtilbehor
Klik for større billede
Energi pr. person: 1.482 kJ Gul smiley
Gul smiley
Protein 17 g 20%
Kulhydrat 43 g 49%
Fedt 12 g 31%
Alkohol 0 g 0%

Serveres f.eks. til steg, bøffer, svinekød, lam, fjerkræ og grill.

På billedet blev kartoflerne serveret til Koteletter med abrikoskompot.

Her kan du se alle opskrifter med Kartoffelgratin dauphinois.

Opskriften er udskrevet fra:
www.madtilto.dk/opskrift/tilbehor/til101.htm

Valid XHTML 1.0 og CSS level 2.1 - For spørgsmål eller kommentarer kontakt Webmaster, Mad til to.